31
Jan

10 nasvetov za uspešno upravljanje časa pri iskanju zaposlitve

Pregledujete zaposlitvene portale in iščete delovna mesta, ki se vam zdijo primerna. Potem potrebujete še posodobiti svoj življenjepis, napisati spremno pismo in se prijavljate, prijavljate, prijavljate ... In preden se zavedamo, koliko ur smo porabili, je čas za večerjo!

 

Vaše iskanje nove zaposlitve je v mnogih pogledih tudi služba in do tega bi morali obnašati ravno tako. To pomeni, da ugotovite, kako upravljati svoj čas, tako da ga porabite za naloge iskanja zaposlitve, ki vam bodo prinesle uspeh čim hitreje in učinkovitejše.

 

Za vas smo pripravili 10 nasvetov za uspešno upravljanje časa pri iskanju zaposlitve, ki vam bodo pomagali najti primerno zaposlitev v krajšem času! Preberite si jih v nadaljevanju.

 

1. Bodite sproščeni

 

Takoj, ko zjutraj odprete oči se boste morda počutili prisiljeni vzeti telefon v roke in poiskati nova prosta delovna mesta,  da bi bili med prvimi prijavljenimi.

 

Čeprav prijava na prosto delovno mesto izboljša vaše možnosti za razgovor, se uprite se želji, da skočite v iskanje zaposlitve, preden se dan komajda začne. Vzemite si nekaj časa, da se popolnoma zbudite in začnete dan. Ustavite se in spijte kavo, preden skočite v iskanje zaposlitve, saj vam to lahko prinese trenutek miru. To vam bo tudi pripomoglo pri bolj efektivnem brez stresnemu iskanju zaposlitve. Vam iskanje zaposlitve povzroča veliko stresa? Preberite kako se spopadati z stresom med iskanjem zaposlitve.

 

2. Koordinirajte

 

Če menite, da je vaš življenjepis treba nekoliko izboljšati ali da vaše spremno pismo ni tako prodorno, kot bi lahko bilo, prosite prijatelja ali družinskega člana, ki je vešč na tem področju, naj vam ga pregleda. Ali pa razmislite o najemu kariernega trenerja, ki bi vam lahko pomagal. Tako boste lahko več časa osredotočeni na tisto, v čemer ste dobri, kar je iskanje novih delovnih mest, na katera se boste prijavili, in manj časa na stvari, ki vam ne gredo.

 

3. Naučite se reči ne

 

Ko iščete službo, je veliko motečih faktorjev. Telefon in družbena omrežja lahko zahtevajo vašo pozornost, še posebej, če se vam zdi, da se vaše iskanje zaposlitve ne premika. Toda osredotočanje vaših prizadevanj na iskanje zaposlitve se lahko na dolgi rok izplača v prihranjenem času (in z novo službo).

 

4. Imejte načrt

 

Nekateri ljudje prisegajo na sezname opravil in to z dobrim razlogom. Seznami so s svojo enostavno zmožnostjo spremljanja in označevanja opravljenih nalog eden najboljših načinov, da veste, kaj ste že naredili, in kaj morate še opraviti.

 

Ustvarite načrt za iskanje zaposlitve, ki vam bo pomagal spremljati, kaj želite doseči v 30, 60 in 90 dneh po iskanju zaposlitve. To vam lahko pomaga beležiti, katere aplikacije morate spremljati, katera podjetja morate raziskati in koliko novih omrežnih povezav ste vzpostavili v zadnjem tednu.

 

5. Uredite si prioritete

 

Ko iščete službo, se lahko zdi, da je vse nujno in da je treba vse dokončati čim prej. V resnici pa imajo nekatere naloge prednost (recimo, da pokličete delodajalca, ki želi planirati razgovor z vami), druge naloge lahko počakajo. Vedite, kaj je res treba narediti in kdaj. S tem boste osvobodili svoj um in svoj čas ter spoznali, da nekatere zadeve morda niso tako potrebne, kot se zdijo.

 

6. Vzemite si odmor

 

Morda bi se zdelo protislovno reči, da bi si morali pri iskanju zaposlitve vzeti premor. Toda najhitrejši način do izgorelosti pri iskanju zaposlitve je, da ves dan, vsak dan, prebirate prosta delovna mesta brez odmora.

 

Načrtujte čas za kosilo, malico ali dve, malo vadbe – kar koli, razen iskanja zaposlitve. Ta čas potrebujete, da napolnite svoje baterije in poskrbite za svoj um in telo. Če ravnate drugače, lahko dejansko preprečite svoja prizadevanja za uspešno iskanje zaposlitve.

 

7. Ne zamenjujte prezaposlenosti s produktivnostjo

 

Iskanje zaposlitve vključuje določena opravila, zaradi katerih se zdi, da ste produktivni, vendar ste v resnici le preveč zaposleni. Če na primer vsako uro prebirate in osvežujete vašo e-pošto, da ugotovite, ali se želi nekdo zmeniti za razgovor, vam to ne pomaga pri zaposlitvi, ampak samo poveča vašo frustracijo.

 

Poskrbite, da boste porabili čas za naloge, ki bodo prinesle resnične rezultate, na primer vadite svoje veščine za razgovore ali zagotovite, da boste vedeli, kako pravilno voditi videokonference, če morate opraviti razgovor na daljavo.

 

8. Ne pričakujte preveč

 

Vaše iskanje zaposlitve ima samo en cilj – najti zaposlitev. Na žalost je redkost, da boste takoj našli zaposlitev. Verjetno je, da boste morali vložiti še nekaj časa in truda, da boste našli kakovostno delo, ki vam ustreza. Če ste realni glede tega, kako dolgo bo lahko trajalo iskanje zaposlitve, vam bo pomagalo, da se umirite in izkoristite prosti čas v svojo korist.

 

9. Ne pozabite na ravnovesje

 

Ko iščete službo, je bistveno, da ste uravnovešeni. Zato si vzemite čas za kosilo s prijatelji, kavo z nekdanjim sodelavcem ... bodite družabni. Vključite telovadbo v svojo rutino, da dobro izkoristite svoj čas.

 

10. Teorija 10 minut

 

Morda je to analiza podjetja in njihove kulture ali urejanje spremnega pisma za vsako prijavo za zaposlitev, ki jo oddate. Pri iskanju zaposlitve je ena naloga (ali tri), ki vam morda niso všeč. Če ugotovite, da odlašate nekaj pomembnega, poskusite s teorijo 10 minut.

 

Povejte si, da boste za želeno nalogo porabili le 10 minut in nič več. Nato po 10 minutah poglejte, kaj se zgodi. Morda boste ugotovili, da ste bili bolj koncentrirani na to nalogo in posledično naredili boljši napredek. Ne izgubljajte zagona z ustavljanjem. V bistvu ste svoj um prelisičili, da boste po 10 minutah nehali, vendar boste želeli nadaljevati in nato končali ta del iskanja zaposlitve.

 

Vzemite si nekaj časa zase

 

Tako, kot večina nalog, tudi iskanje zaposlitve zahteva čas. Toda kako boste upravljali ta čas, bo vplivalo ne le na to, kako dolgo traja vaše iskanje zaposlitve, temveč tudi na to, kako uravnoteženo se boste počutili med procesom.

 

Ne glede na to kje ste pri iskanju zaposlitve, je Agado ekipa tukaj, da vam pomaga. Od naših prostih delovnih mest do kariernih trenerjev s strokovnim vpogledom in nasveti lahko osvežimo vaše iskanje zaposlitve.

 


Deli:

Nazaj na blog

Preverite seznam prostih delovnih mest

Piškotki

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih