28
Jan

Iskanje zaposlitve v novem letu 2022

Novo leto pogosto prinese upanje, optimizem in nove prioritete. Za nekatere to pomeni postaviti nove karierne cilje. Morda ste se odločili, da je to leto, ko greste po napredovanju ali končno spremenite kariero. Morda je na obzorju upokojitev, vendar niste pripravljeni na življenje na igrišču za golf, zato razmišljate o skrajšanem delovnem času ali celo samostojnem delu.

 

Toda brez načrta bi lahko vaše resolucije o iskanju zaposlitve zašle s tira. Za pomoč pri ohranjanju napredka in doseganju ciljev pri iskanju zaposlitve je tu šest načinov, kako povečati svoje iskanje zaposlitve, da boste lahko našli položaj, ki vam bo ustrezal.

 

1. Ustvarite načrt

 

Najuspešnejša iskanja zaposlitve vključujejo uporabo interneta za iskanje in prijavo na delovna mesta, vendar zahtevajo tudi nekaj nestandardnih taktik razmišljanja. Razmislite o vključitvi raziskav podjetij, informativnih intervjujev in mreženja v svoje iskanje zaposlitve.

 

Seveda si, preden se lotite česar koli od naštetega, vzemite čas za premislek, kakšno službo si resnično želite. Zima je odličen čas za samorefleksijo in analizo svojega življenja v zadnjem letu. Kaj je pri vašem delu delovalo in kaj ne, kaj vam je bilo všeč in kaj vam je bilo težko? Vse to si zapišite, ko sestavljate svoj načrt za iskanje zaposlitve v novem letu 2022.

 

Ne glede na to, ali iščete zaposlitev že nekaj časa ali šele začenjate, poskusite sprejeti nekaj resolucij, ki vas bodo vodile. Razmislite o ciljih in rokih, ki vam bodo pomagali, da se osredotočite in da bo proces videti bolj dosegljiv.

 

2. Okrepite svojo spletno prisotnost

 

Preglejte svojo prisotnost na spletu in posodobite svojo profilno sliko, sposobnosti in vse nedavne dosežke pri delu, ki si zaslužijo omembo.

 

Če je na vašem področju koristno imeti spletni portfolio za prikaz svojega dela – na primer za oblikovalsko ali pisno kariero – je novo leto tudi najboljši čas, da se lotite dela z izdelavo ali izboljšanjem osebne spletne strani. Če vodjam zaposlovanja lahko pokažete primere svojega preteklega dela, vam lahko pomaga, da izstopate kot izkušen in uspešen kandidat.

 

3. Osvežite svoj življenjepis

 

Izkoristite novo leto, da se spomnite svojih dosežkov iz preteklega leta. Katere so bile vaše velike zmage, o katerih bi želel vedeti bodoči delodajalec? Ali ste letos v svoj nabor orodij dodali kakšno novo veščino, izpopolnjevali programe usposabljanja ali v svoje življenje dodali novo prostovoljsko obveznost?

 

To je pravi čas za posodobitev življenjepisa (vendar ga ne pozabite prilagoditi za vsako delovno mesto), tako da je vse pripravljeno, ko začnete iskati zaposlitev.

 

4. Postavite si dosegljive cilje

 

Postavljanje ciljev je lahko ena najboljših meritev za zagotovitev, da se boste držali svoje začrtane poti.

 

Za vsak teden v prvih treh mesecih v letu narišite svoje cilje tako, da jih oštevilčite. Vsak teden lahko na primer pošljete tri e-poštna sporočila za mreženje, se prijavite na štiri delovna mesta na spletu, zaprosite za en informativni razgovor in se udeležite enega dogodka virtualnega mreženja.

 

Upoštevajte svoj urnik in obveznosti ter strateško določite, koliko časa lahko posvetite iskanju zaposlitve.

 

5. Vedite, katera delovna mesta so najbolj iskana

 

Glede na to, kaj se dogaja z gospodarstvom in v svetu, se lahko najbolj iskane kariere iz leta v leto spreminjajo. Naj bo novoletni cilj tudi vedeti, katera poklicna področja so najhitreje rastoča.

 

Konec koncev, več delovnih mest je na voljo, večja je verjetnost, da boste lahko našli idealen položaj za vas.

 

6. Raziskujte tudi podjetja, ne samo delovna mesta

 

Tipičen protokol iskanja zaposlitve je iskanje delovnih mest na spletu. Vendar pa razmislite o spremembi iskanja zaposlitve z raziskovanjem podjetij. Ta taktika vam lahko pomaga spoznati kulturo in poslanstvo podjetja, da zagotovite, da se boste dobro prilegali. Morda boste celo lahko odkrili delovna mesta v odličnih podjetjih, ki niso bila objavljena na tradicionalnih oglasnih deskah.

 

Če najdete podjetje, v katerem želite delati, vendar nimajo odprtih delovnih mest na vašem področju, lahko pošljete e-pošto in predstavite svoje storitve.

 

Novo leto, novi vi

 

Novo leto je čas prenovljenih ciljev in novih začetkov, zaradi česar je idealno posodobiti vaše strategije iskanja zaposlitve. In teh nekaj nasvetov vam lahko pomaga pri doseganju ciljev iskanja zaposlitve v prihodnosti!

 

Če želite ohraniti svoje resolucije pri iskanju zaposlitve, razmislite o vpisu v bazo iskalcev dela ali ogleda prostih delovnih mest. Od naše obsežne zbirke prilagodljivih in hibridnih delovnih mest do kariernega coachinga in še več, imamo vire, ki vam bodo pomagali pri iskanju želenega delovnega mesta. Dovolite, da vam Agencija Agado pomaga pri iskanju zaposlitve!Deli:

Nazaj na blog

Preverite seznam prostih delovnih mest

Piškotki

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih