04
Aug

Želite spremeniti kariero? Agencija za kadre vam lahko pomaga

Če razmišljate o zamenjavi kariere, zagotovo niste sami. Zaradi pandemije so številni posamezniki razmislili o svoji trenutni karierni poti in o novih možnostih. Ker trg zaposlovanja še naprej dobiva pozitiven razcvet, mnogi delavci mislijo, da je trenutek, da spremenijo karierno smer, blizu.

 

Kaj pa, če ste prepričani, da se želite premakniti naprej v karieri, vendar niste povsem ugotovili, v katero smer se obrniti? Naslednji trije koraki vam lahko pomagajo najti smer, ki jo potrebujete za uspešno spremembo kariere:

 

1. korak: Natančno premislite, zakaj spreminjate svojo kariero

 

Dejavnikov, ki spodbujajo vašo željo po drugačni karierni poti, je lahko več. Poskusite izpopolniti enega ali dva temeljna razloga, zakaj čutite močno potrebo po spremembi. Ta vpogled bo temeljil na izhodiščni strategiji za iskanje zaposlitve. To vam bo pomagalo, da se usmerite k temu, kar si v resnici želite oz. kaj vas osrečuje pri delu.

 

Če še vedno niste prepričani, zakaj spremeniti svojo kariero, si poskusite zastaviti ti dve vprašanji:

 

• Kdaj sem se nazadnje počutil navdihnjen in ponosen na svoje delo?
• Kaj v resnici najraje počnem tako profesionalno kot osebno?

 

Vaši odgovori bodo verjetno zelo razsvetljujoči in lahko vaše novo poklicno iskanje odpeljejo v nepričakovano smer.

 

2. korak: Ocenite svoje sposobnosti, izkušnje in potencial

 

Ko enkrat bolje spoznate, zakaj in kje želite nadaljevati novo poklicno pot, je naslednji korak ocenjevanje, ali imate prave spretnosti in izkušnje za dosego želenega cilja.

 

Začnite pregledovati zaposlitvene oglase in ugotovite, kaj delodajalci iščejo pri kandidatih za delovna mesta, ki vas najbolj zanimajo. Prav tako vprašajte zaupanja vredne stike v svojem omrežju za njihove misli o poklicnih prednostih in slabostih, ki bi jih lahko vplivale na vašo sposobnost zamenjave kariere.

 

Pri odločitvi, kako spremeniti kariero, je treba upoštevati tudi vaš potencial, da po potrebi razvijate potrebne sposobnosti za določeno delovno mesto. Če za uspešen začetek nove kariere potrebujete dodatno usposabljanje, boste morda ugotovili, da so nekateri delodajalci pripravljeni usposobiti obetavne kandidate za določene vloge.

 

3. korak: Razmislite o sodelovanju z agencijo za zaposlovanje

 

Druga možnost za določanje vaše nove poklicne poti je izkoristiti strokovno znanje agencije za zaposlovanje.

 

Strokovnjaki, ki delajo v Agenciji Agado, lahko:

 

• ponujajo nasvete, kako spremeniti kariero,
• vam ponudijo koristne podatke, specifične za panogo, vključno s podrobnostmi o tržnih trendih,
• vam ponudijo priložnosti za zaposlitev, ki lahko vzbudijo vaše zanimanje,
• zagotovijo nasvete za zaposlitveni razgovor,
• uredijo razgovor s potencialnim delodajalcem.

 

Ko imate boljši občutek, kako želite spremeniti svojo kariero, vam lahko pomagamo pri povezovanju z delovnimi in izobraževalnimi možnostmi, s katerimi lahko pridobite prenosljive veščine in izkušnje na vaši novi karierni poti.

 

Naša ekipa za zaposlovanje vam lahko ponudi dragocen vpogled v to, kako lahko spremenite svojo kariero, tako da navedemo podrobnosti o prostih delovnih mestih, potencialnih delodajalcih v izbrani karieri in panogi ter ustreznih trendih na trgu dela. Ocenimo lahko tudi vašo primernost za odprta delovna mesta.

 

Kaj lahko še storite, da pomagate procesu?

 

Preden se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo pomagal spremeniti kariero, se prepričajte, da ste popolnoma predani vašemu cilju. Vaš odnos z agencijo za zaposlovanje bo veliko bolj produktiven, če boste tudi dobro poznali smer, ki jo želite ubrati.

 

Tudi če niste popolnoma prepričani, kakšno službo iščete, pojdite na sestanek s strokovnjakom, ki razume vaše sposobnosti in talent. Bolj, kot ste prepričani o svojih poklicnih ciljih in kakšno delovno mesto iščete, bolje vam lahko pomagamo!

 

Sodelovanje z Agencijo Agado bo še boljša izkušnja, če ste že naredili nekaj korakov po želeni poti - na primer s pridobitvijo znanja, ki ga potrebujete. Če imate vsaj nekaj spretnosti in/ali certifikatov, ki jih potrebujete za premik po svoji karierni poti, vas bomo lahko uspešneje povezali s potencialnimi delodajalci.

 

Ste samozavestni glede spremembe kariere? Pošljite nam svoj življenjepis danes, da bodo naši strokovnjaki lahko ugotovili, kako vam lahko pomagajo pri doseganju poklicnih ciljev!Deli:

Nazaj na blog

Preverite seznam prostih delovnih mest

Piškotki

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih