25
May

9 idej za poklicni razvoj za delo doma

Delo od doma ima marsikatere prednosti, prav gotovo pa drži, da ste dnevno v stiku z manj ljudmi, kot bi lahko bili v pisarni. Če želite razvijati svojo kariero, hkrati pa delate od doma, se prav gotovo ne želite izolirati v svoji domači pisarni, ampak ostati povezani s strokovnjaki v svoji panogi. Ker je delo od doma v teh časih že postalo običajno, smo zbrali nekaj idej, kako se lahko poklicno razvijate in širite svoje znanje tudi iz domače pisarne.

 

1. Spletni seminarji/webinarji

 

Veliko organizacij nudi stalno izobraževanje prek spleta z webinarji, ki so lahko tudi vnaprej posneti in zaradi tega dostopni ves čas. Od vsake organizacije posebej je odvisno, ali ponujajo brezplačne tečaje, ali pa plačljive. Določena podjetja imajo na voljo tudi članstvo, kar pride z veliko ugodnostmi. Preverite lahko tudi, če je podjetje, pri katerem si želite ogledati webinar, objavilo posnetek na YouTube kanalu. 

 

2. Sodelovanje z osebami iz enake panoge

 

Sodelujte z drugimi strokovnjaki iz iste panoge. Te sledijo trendom z branjem člankov in novic, ogledov videoposnetkov ter webinarjev. Najdete jih lahko na LinkedIn-u ali na Facebook skupinah. Učite se lahko tudi s tem, da opazujete in spremljate dela ljudi, ki opravljajo podobno delo ali delajo v enaki panogi, kot vi.

 

3. Prostovoljstvo

 

Veliko društev in nevladnih organizacij je veselo pomoči strokovnjakov. Če v svoj urnik lahko vključite prostovoljno delo lahko spoznate vplivne ljudi, preizkusite nove načine delovanja v svoji panogi in se marsikaj naučite. To je odličen način, da dobite nekaj priporočil na svojem življenjepisu ali LinkedIn profilu in si s tem zagotovite dodatno prepoznavnost.

 

4. Sodelovanje in poučevanje 

 

Izobraževanje drugih je več kot le prenašanje znanja. S tem lahko pridobite dodatne veščine, spoznate nove ljudi in se učite od drugih. 

 

5. Priložnosti za mreženje, srečanja, sestanki ... 

 

Včlanite se v aktivno društvo, ki povezuje strokovnjake v vaši panogi. Srečanja, sestanki ali dogodki so odličen način za pridobivanje povratnih informacij ali inovativnih idej, ki bi vam lahko prišle prav. 

 

6. Berite in/ali poslušajte

 

Vse, kar potrebujete za dostopanje neomejenega znanja, je kartica lokalne knjižnice za dostop do knjig, digitalnih in zvočnih vsebin. 

 

YouTube je tudi uporaben za zvočne knjige. Tam lahko najdete starejše klasične poslovne in karierne knjige.

 

7. Sodelujte v natečajih 

 

Tekmovanje ali natečaj bo na preizkušnjo postavilo tisto, kar znate, in razkrilo tisto, česar ne veste. Natečaji vam lahko pomagajo, da se seznanite z najnovejšimi trendi. Ko se uvrstite, lahko z dosežkom promovirate sebe, svoje storitve in razširite svoje podjetje.

 

8. Ne pozabite na LinkedIn in ostala socialna omrežja

 

Družbena omrežja vam ponujajo odličen način za povezovanje s strokovnjaki in prepoznavnost. Bodite konsistentni in poročajte ljudem o svojem delu in dosežkih podjetja. Tako lahko tudi odlično prikažete rast podjetja in posledično pridobite več strank. 

 

9. Skupine in forumi

 

Obstaja več forumov in (Facebook, Reddit ...) skupin, v katere se lahko brezplačno pridružite in razširite svojo perspektivo ter se veliko naučite o svoji panogi. Te skupine so lahko odličen vir informacij o lokalnem trgu, ki vam pomagajo na karierni poti. Veliko se lahko naučite in poistovetite z izkušnjami drugih ljudi. 

 

Vir: 421 Modern Job Search Tips 2021Deli:

Nazaj na blog

Preverite seznam prostih delovnih mest

Piškotki

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih