16
Apr

Mlada jahačica s pomočjo Agada preskakuje ovire do svojih ciljev

18-letna Pika Ambrožič je navdušena jahačica, ki uspešno preskakuje vse ovire na poti do svojih ciljev. Jaha že več kot polovico svojega življenja, kar 13 let, s ciljem doseči odlične rezultate na tekmovanjih. V zadnjem letu jo na njeni športni poti podpira tudi Agencija Agado. 

 

Koliko časa se že ukvarjaš z jahanjem in zakaj si se navdušila za ta šport? 

 

Z jahanjem se ukvarjam že več kot polovico svojega življenja, 13. leto, če smo natančni. Nad jahanjem sem se navdušila pri treh letih, ko me je oče prvič posedel na konja – majhnega islandčka, na katerem sem začela jahati. 

 

Konji mi pomenijo vse in z njimi preživim večino svojega časa, ko nisem v šoli. Imam dva konja, za katera porabim veliko časa. Pred petimi leti sva z očetom kupila Eldurja, mojega prvega konja. Ker je vzdrževanje konja drago, si pomagam s tem, da učim mlajše otroke jahati in prenašam svoje znanje na mlajše generacije, ki si želijo uspeti v jahanju. Vse za to, da imam možnost imeti še Luija, ki smo ga kupili skoraj dve leti nazaj z namenom, da sem lahko naredila licenco in začela resno tekmovati. 

 

Kakšne cilje imaš na tem področju in kaj te motivira?

 

Trenutno tekmujem na tekmah višine od 80 do 115 cm, kar je že kar veliko, ampak tudi počasi limit za Luija. Seveda je Lui super, ima odličen karakter in tudi če jaz naredim kaj narobe je dovolj izkušen, da ga to ne zmoti, kar je odlično, saj s tem pridobivam izkušnje. 

 

Moj cilj je, doseganje dobrih rezultatov na večjih višinah, to pa posledično pomeni tudi bolj “zmogljivega” konja.                                                                                        

 

Kaj so največji izzivi in kako ti podpora Agada pomaga pri doseganju rezultatov?

 

Agencija Agado mi pomaga pri organizaciji dogodkov in nabavi opreme, jaz pa jo promoviram v sklopu svojih aktivnosti. Tako je na primer Agado logo vedno viden na moji opremi in sem ga že vzela nekako za svojega.

 

Tekme, ki jih obiskujem so lahko tudi večdnevne, kar predstavlja velik strošek: prevoz, namestitev konja v tujem hlevu, moje bivanje v tujem kraju, štartnine, prijavnine ... V tem pogledu mi Agado zelo pomaga.

 

Kje se vidiš v prihodnosti?

 

V prihodnosti se vidim na višjih višinah ter na mednarodnih tekmah. Poleg tekmovanj se vidim kot sodnica na mednarodnih tekmah. Želim si imeti konjeniški klub, kjer bom mladim predajala svoje znanje in izkušnje.

 

Kaj bi svetovala mladim, ki želijo doseči uspehe na svojem področju?

 

Ne glede na to, kaj so vaše sanje, jim sledite in bodite predvsem vztrajni. Čeprav je cilj videti daleč in morda celo nedosegljiv, lahko z vztrajnim delom vsak dan, korak po koraku dosežete svoje cilje. Tak je moj načrt.

 

Pika ima vse, kar je potrebno za uspeh, in to je predanost ter talent. Še naprej jo bomo spremljali in jo podpirali pri doseganju njenih ciljev, saj daje na tekmovanjih in treningih vse od sebe.

 Deli:

Nazaj na blog

Preverite seznam prostih delovnih mest

Piškotki

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih