15
Jul

Napovedi, kako bo izgledalo zaposlovanje po COVID-19

Koronavirus je imel velik vpliv na kadrovsko panogo, zato ne moremo pričakovati, da se bodo stvari vrnile na ista pota, kot so bile nekoč pred pandemijo.

 

Opazili smo, da je že nekaj velikih sprememb v načinu delovanja naše industrije, in čeprav bodo nekatere od njih kratkoročne, dokler gospodarstvo ne okreva, obstaja možnost, da je pandemija za vedno spremenila našo panogo.

 

Zbrali smo nekaj napovedi o prihodnosti kadrovske industrije po koronavirusu.

 

Prodajno usmerjen trg zaposlovanja

 

Verjetno ste opazili, da je trg že prešel iz kandidature na prodajo. Ker večina industrij na žalost še vedno odpušča, bomo verjetno po COVID-19 nadaljevali s prodajno usmerjenim trgom.

 

Zaposlovanje na prodajnem trgu zaposlovanja pomeni, da lahko pričakujete, da boste dobili veliko registracij za vsako delovno mesto, ki ga oglašujete. Zato je eno področje, ki ga boste morali učinkovito izkoristiti, odkrivanje neprimernih kandidatov.

 

Žal to, da imate veliko več aktivnih kandidatov, ne pomeni, da bo tudi lažje zapolniti delovna mesta. Če je več kandidatov na trgu, bodo stranke verjetno postale še bolj izbirčne glede vaših ožjih seznamov, zato bo iskanje popolnih kandidatov še kako pomembno.

 

Zaposlitvene niše bodo dobile še več niš

 

Zaposlovanje v določeni niši je v zadnjih nekaj letih postalo bolj potrebno; zdaj pa, ko se je trg skrčil, bodo kupci pričakovali, da bo vaša niša široka centimeter in globoko kilometer.

 

Ko je na trgu več kandidatov, se morate specializirati v niši, za katero se vaše stranke trudijo poiskati najbolj primerne kandidate. 

 

Dobra novica je, da vas bodo izkušnje z zaposlovanjem na trgu naučile vsega, kar morate vedeti o iskanju težko najdenih kandidatov v svoji niši.

 

Če želite osvojiti poslovanje v specializirani niši, boste morali biti pravi svetovalec svojim strankam. K vam bodo prišli po strokovni nasvet in pričakovano je, da boste podrobno razumeli svoj trg. 

 

Začasna in pogodbena zaposlovanja bodo rasla

 

V času gospodarske negotovosti, časovno in pogodbeno zaposlovanje običajno postane dokaj aktivno, saj se podjetja počutijo bolj udobno pri zaposlovanju začasnega osebja, ko niso prepričani o prihodnosti trga.

 

Nesrečna resničnost te pandemije je, da glede gospodarstva ničesar ni gotovo, dokler ne odkrijemo cepiva. Tudi ko se zaustavitev konča, nihče ne ve, ali bi lahko prišlo do drugega vala virusa, ki nas bo vse poslal nazaj v karanteno, in to je velik zaviralec podjetij.

 

Do takrat lahko pričakujete višje stopnje zaposlovanja po pogodbah v večini industrij. Kadrovske agencije so edinstveno postavljene, da strankam ponujajo začasne in pogodbene storitve, kar bo pripomoglo k temu, da bodo nepogrešljive, dokler se trg ne stabilizira.

 

Delovno mesto bo bolj prilagodljivo

 

Karantena je bila po vsej državi eksperiment, ki je pomagal lastnikom podjetij po vsem svetu odgovoriti na vprašanje: Ali delo od doma resnično deluje za moje podjetje?

 

Zdi se, da je veliko lastnikov podjetij prepoznalo prednosti delovne sile, ki je oddaljena. Nekatere države celo predlagajo zakone, ki predstavljajo, da morajo delodajalci zaposlene pustiti, da delajo od doma.

 

Verjetno je tudi, da nekaj dni na teden delate od doma, kar je resnično pozitivna možnost v industriji s tako visokimi stopnjami izgorelosti.

 

Zaposlovanje se bo premaknilo na splet

 

Zaposlovanje je ena redkih panog, ki se še vedno v veliki meri opira na prodajno strategijo, vendar se bo to kmalu spremenilo in verjetno v pravo smer.

 

Zdaj, ko bodo številne vaše stranke in kandidati delali od doma za nedoločen čas, morate prilagoditi tako postopek zaposlovanja kot tudi svojo strategijo poslovnega razvoja, da boste še vedno lahko ponudili najboljšo možno storitev v novem okolju.Deli:

Nazaj na blog

Preverite seznam prostih delovnih mest

Piškotki

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih