30
May

10 nasvetov, kako uravnotežiti delo in študij

Znano je dejstvo, da študentje želijo dobiti službo in zaslužiti svoj denar. Na srečo ni ničesar zapletenega pri iskanju službe, ampak kaj storiti z izobraževalnim procesom? Spodaj preberite nekaj koristnih nasvetov, če ne veste, kako združiti delo in študij.

 

1. Natančen urnik

 

Načrtovanje natančnega urnika je verjetno eno najpomembnejših smernic za vas. Razporedite si čas za službo in študij. Nikoli si ne vzemite preveč ur za delo, saj se vaši dobri rezultati na fakulteti lahko poslabšajo.

 

2. Domače naloge opravite pravočasno

 

Nikoli ne pozabite na domačo nalogo in druge naloge na univerzi. Vedno je na prvem mestu izobrazba.

 

3. Bodite naspani

 

Počitek je ključnega pomena za vsakega študenta. Poleg tega je za študente, ki imajo službo, preprosto obvezen. Poskusite si zagotoviti 8-urni nočni spanec in redno telovadbo.

 

4. Poiščite delo blizu svojega doma

 

Da ne izgubljate veliko časa za pot do službe, si jo poskusite poiskati v bližini doma. To je nedvomno velik plus za vas, saj boste prihranili nekaj dodatnih ur za počitek ali izobraževanje.

 

5. Imejte dobre povezave s profesorji

 

Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi s tvojim delom. Mogoče vas bo nekega dne vaš šef prosil, da ostanete dlje, a kaj naj naredite pri pouku?

Za vas imamo dober nasvet. S svojimi profesorji morate graditi dober odnos in jih vedno obveščati o zamujenih rokih zaradi službe.

 

6. Prioritete 

 

Ena stvar, ki jo zagotovo morate vedeti, je vaša prioriteta. Če ste se odločili za dober študij, nikoli ne najdite službe z veliko dolžnostmi in odgovornostmi. To delo vam mora prinesti nekaj dodatnega denarja za zabavo, ne pa tudi težav z izobraževalnim procesom.

 

7. Pogovorite se o študiju z delodajalcem

 

Med pogovorom o zaposlitvi morate z delodajalcem razpravljati o vseh svojih zadolžitvah, ki jih prinese šolanje. Poznati mora vaš strogi urnik in po njem določiti delovni čas.

 

8. Ne delajte v škodo študija

 

Če začnete delati, a se potem zavedate, da daje negativne učinke na študij, vedno lahko prenehate z delom. Pridobiti službo je vaša odločitev, če občutite kakšen negativen učinek, ki vpliva na vaše ocene na fakulteti, prosite šefa, da spremeni delovni čas.

 

9. Skrbite za svoje zdravje

 

Zelo pomembno za vas je dobro zdravje. Med napornim urnikom ga je težko vzdrževati. Poskusite najti nekaj ur zase. Vedno naredite nekaj športnih vaj, saj je to koristno za vaše telo in zdravje.

 

10. Prosite sošolce za pomoč

 

Zadnje priporočilo za vas je možnost, da za pomoč prosite svoje sošolce. Če na fakulteti pogrešate nekaj informacij ali ne znate narediti domače naloge, lahko vedno vprašate sošolce za pomoč. Sicer pa vam vedno lahko prijatelji priskočijo na pomoč. 

 

Veliko študentov ima krajši delovni čas za plačilo šolnine ali stanovanja. V primeru, da želite delati in ne želite poslabšati ocene, vedno ustvarite natančen urnik in se ga držite.

 Deli:

Nazaj na blog

Preverite seznam prostih delovnih mest

Piškotki

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih