15
Jun

Kako motivirati zaposlene

Podjetja vedno zanima čim večja produktivnost, učinkovitost in donosnost zaposlenih. Vendar so včasih nadrejeni preveč strogi in ne upoštevajo enega najpomembnejših dejavnikov za vsakega zaposlenega: motivacijo na delovnem mestu. Kdo se želi pri delu počutiti neprijetno? Ne glede na to, ali ste delodajalec ali samo radovedni, učenje motiviranja zaposlenih ni tako zapleteno, kot se sliši. Preprosto morate globoko vdihniti, se odpreti in vpeljati naslednje nasvete za motivacijo zaposlenih. 

 

Priznavanje dela

 

Kot vodja je zelo pomembno vedeti, kako prepoznati delo svojih zaposlenih. Konec koncev je zelo enostavno nekomu povedati in opozoriti na vse stvari, ki jih delajo narobe. Toda kolikokrat ste svojim zaposlenih povedali, da ste zadovoljni z njihovim opravljenim delom?

Vsi delamo napake, vendar smo vedno radi prepoznani, ko je naše delo dobro opravljeno. Za motiviranje zaposlenih je pomembno, da jim sporočite, da cenite trud, ki ga vsak dan vložijo, da dobro opravljajo svoje delo. Tako se bodo bolje počutili in bili bolj motivirani za nadaljnje dobro delo in izboljšanje. 

 

Aktivno poslušanje

 

Za motiviranje zaposlenih je zelo koristno, da tudi aktivno poslušate predloge, ki jih imajo vaši delavci. Poleg vas so tisti, ki najbolje vedo, kako uspešni so izdelki in storitve podjetja, in morda imajo dobro idejo, ki se je ne upajo povedati na glas. Vprašajte za predloge in povratne informacije ter pozorno prisluhnite, kaj imajo povedati. S tem jim boste pokazali, da cenite njihovo mnenje in pomagalo jim bo, da se bodo počutili pristno. 

 

Usposabljanje

 

Trgi se nenehno izpostavljajo in posodabljajo, zato delavci cenijo, da se lahko na delovnem mestu profesionalno razvijejo. Mlajše generacije se vsak dan hitro naučijo veliko novih stvari, s katerimi lahko prinašajo dobiček in vplivajo na rast podjetja. Zato je vlaganje v programe usposabljanja koristno za motiviranje zaposlenih. 

Če menite, da je usposabljanje vaših zaposlenih izguba časa in denarja, poskusite to pogledati iz drugega zornega kota: če jim ponudite usposabljanje, lahko preprosto ocenite, katere naloge najbolje opravi vsak izmed njih. Tako boste lahko načrtovali projekte in prenesli odgovornosti. 

 

Delovno vzdušje

 

Za motiviranje zaposlenih je pomembno tudi, da se na delovnem mestu delavci počutijo prijetno in dobro. Ne samo to, kako čisto in urejeno je delavno okolje, ampak tudi dobri odnosi z delavci in spodbujanje ekipnega duha je ključnega pomena. Vedno je koristno, da zaposleni lahko zaupajo svojim kolegom.

 

Skupina Agado vam želi veliko uspeha pri motiviranju zaposlenih!Deli:

Nazaj na blog

Preverite seznam prostih delovnih mest

Piškotki

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih