30
Mar

Napačno izbran sodelavec

Iskanje novega, predvsem ustreznega sodelavca, je za večino kadrovskih služb streseno obdobje. Pri celotnem postopku iskanja kadrov in zaposlitve pa je pomemben strokoven pristop.

 

Kako izpeljati postopek zaposlitve?

 

V praksi zasledimo, da podjetja velikokrat zaposlujejo v naglici in nuji, niti ne razmislijo najbolje, kakšne kadre dejansko potrebujejo, in tudi o izpeljavi postopka zaposlitve, ne. Zavedati se je treba, če se odločimo za »napačnega« sodelavca, nas lahko ta drago stane, poslabšamo lahko ugled pri poslovnih parterjih, ki lahko celo podvomijo o naši strokovnosti. Takšen zaposleni je lahko tudi za svojo neučinkovitost podjetju v veliko finančno breme.

 

Treba se je lotiti zaposljivosti strokovno in z dobrim izidom. Tu nastopimo mi in vam pri izboru ustreznega kadra pomagamo. Hkrati pa morebitnega zaposlenega usposobimo in pred tem testiramo ter preverimo vse ustrezne kompetence. Pristopimo na pomoč tudi pri komunikaciji med kadrovsko službo podjetja, ki potrebuje delavca, in iskalcem zaposlitve, da se ti lahko ustrezno pripravijo na postopke razgovora, teste in tako naprej.

 

Kakšni so načini in metode uvajanje delavca?

 

Ob formalni izobrazbi, delovnih izkušnjah, veščinah in usposobljenosti ter referencah je zelo pomembno, da ugotovimo tudi, kakšne so osebne značilnosti kandidata, saj odločilno vplivajo na sodelovanje s sodelavci in na izvedbo dela. Z ustreznim načinom – selekcijskim intervjujem lahko ugotovimo, kako se bo kandidat razumel s sodelavci ter kako se bo odzval v določeni situaciji.

 

Verjamemo, da zaradi vedno večje konkurenčnosti, ki vlada na trgu med podjetji, se morajo podjetja in tudi potencialni zaposleni znati hitreje prilagajati različnim spremembam in v takšnem okolju je zahteva po vse večji kakovosti izziv, ki ga je brez ustreznih kadrov nemogoče uresničiti.

 

Vse je torej v ljudeh. Sposobnost, pridobiti kakovostne ljudi in jih znati obdržati, pa je ključni pomen za uspeh podjetja.

 

Celoten postopek iskanja in izbora kadrov lahko zaupate nam.

 Deli:

Nazaj na blog

Preverite seznam prostih delovnih mest

Piškotki

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih