16
Mar

Solidarnostno: povezati iskalce varstva in ponudnike

Aplikacija MyNanny brezplačno na voljo vsem, ki iščejo ali ponujajo varstvo ali pomoč

 

Na poziv nove vlade, naj se v varstvo otrok v prihodnjih tednih vključi čim več mladih,  se je že odzvalo podjetje Mynanny. Mlade, vešče varstva otrok, pozivajo, naj svojo pomoč staršem v najbolj kritičnih sektorjih države ponudijo tudi prek aplikacije MyNanny, ki povezuje ponudnike varstva in starše.

 

Ljubljana, 14. marec 2020Staršem, ki delajo v najbolj kritičnih sektorjih države in ne morejo ostati doma in potrebujejo varstvo na domu v času zaprtja vrtcev in šol, je slovensko podjetje brezplačno ponudilo družbeno odgovorno on-line aplikacijo My Nanny, ki je na voljo na GooglePlay in App Store in omogoča enostavno povezovanje ponudnikov in iskalcev varstva v lokalnem okolju.

 

»Predsednik vlade Janez Janša je danes pozval župane in vse, ki imajo dostop do dijakov in študentov, da pomagajo staršem z varstvom otrok na domu, kar nas je spodbudilo, da širši javnosti brezplačno ponudimo v uporabo našo platformo MyNanny. S tem se pridružujemo tistim podjetjem, ki imajo možnost pomagati ljudem, ki so ključni za reševanje nastale situacije zaradi epidemije koronavirusa,« je povedal direktor in ustanovitelj podjetja Mynanny, d. o. o., Miha Culiberg. Aplikacija je sicer namenjena ponudnikom in iskalcem varstva otrok, a jo v omenjenem podjetju zdaj dajejo na voljo tudi vsem, ki v teh kriznih razmerah potrebujejo ali ponujajo kakršnokoli drugo pomoč.

 

 »Upamo, da bomo s tem tudi razbremenili najbolj ogroženo skupino prebivalstva, starejše, babice in dedke, ki sicer pogosto zagotavljajo varstvo, in pomagali čim več staršem, ki delajo na nepogrešljivih delovnih mestih in v prihodnjih dveh tednih ne bodo mogli ostati doma z otroki. V brezplačno aplikacijo MyNanny se lahko prijavijo starši, ki potrebujejo varovanje otrok na domu, in ponudniki varstva. Skozi aplikacijo bodo starši lažje in hitreje poiskali varuha ali varuško, omogočena jim bo tudi direktna komunikacija,« pojasnjuje Culiberg.

 

S tem želijo spodbuditi solidarnost in medsebojno pomoč, zato upajo, da se bo prijavilo čim več ponudnikov brezplačnega varstva. Vsako varuško ali varuha, ki se prijavi v aplikacijo MyNanny, pozivajo, da iskreno odgovori na vprašanja, predvsem tista o svojem trenutnem zdravstvenem stanju. V sodelovanju z E-študentskim servisom so že pozvali k pomoči tudi njihove člane in trenutno je v aplikacijo vpisanih že več kot 100 ponudnikov varstva. »Želimo, da se ta hip prijavijo samo osebe, ki so dejansko tudi v času epidemije pripravljene nase prevzeti odgovorno nalogo varstva otrok, obenem pa dajemo našo aplikacijo na voljo tudi vsem, ki potrebujejo tudi kakšno drugo pomoč, in vsem, ki jo ponujajo, « še dodaja Miha Culiberg.

 

Aplikacija MyNanny je prva brezplačna družbeno odgovorna aplikacija v Sloveniji v obliki stičišča iskalcev in ponudnikov varstva iz istega kraja. Aplikacija je nastala pred slabim letom v podjetju Mynanny, d. o. o., ki je pridobilo zagonska sredstva Slovenskega podjetniškega sklada, ki nudi podporo startup podjetjem. Njen namen je, da staršem zagotovi hiter in kakovosten dostop do varstva, po drugi strani pa omogoči osebam, ki rade delajo z otroki in imajo izkušnje, da ponudijo varstvo.

 

Starši si lahko aplikacijo MyNanny preprosto, z enim klikom, prenesejo na telefon, v naslednjem koraku pa uredijo uporabniški račun, v katerem navedejo osebne podatke in potrebe svojih otrok, nato pa jo začnejo uporabljati. Odprla se jim bo možnost za iskanje varuške ali varuha v bližini. Prav tako se lahko s pomočjo aplikacije neposredno dogovarjajo s ponudnikom varstva in preverijo ustreznost ponudbe glede na svoja pričakovanja.  

Aplikacija MyNanny pa je obenem platforma, na kateri se lahko prijavijo vsi tisti, ki ponujajo varstvo. Tudi zanje je namestitev preprosta – z enim klikom. Nato oddajo ponudbo, določijo ceno svoji storitvi, ki je lahko tudi brezplačna, nato pa se prek sporočila povežejo s starši, s katerimi se dogovorijo o vsem, kar je potrebno za varstvo otroka.

 

Verjamemo, da se bodo starši na podlagi dogovora z varuško v naslednjih dneh tudi odločili za dolgotrajno varstvo. S tem se bo tudi zmanjšala frekvenca stikov, saj bodo otroci v kontaktu samo  z varuško, ne pa z različnimi ljudmi.

Vse potrebne informacije o aplikaciji MyNanny so za starše in varuške na voljo na spletnih straneh www.mynanny.si in www.varuska.si. Starši in varuške lahko pišejo tudi na info@mynanny.si ali pokličejo 040 301 730.

 Deli:

Nazaj na blog

Preverite seznam prostih delovnih mest

Piškotki

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih