Ureditev delovnih dovoljenj za tujce

Vemo, kako zapleteni so postopki pridobivanja dovoljenj. Ni vam treba, da izgubljate dragocen čas.

 

Pokličite nas danes za breskrbno pridobitev enotnega dovoljenja za prebivanje in delo.

ZAPOSLOVANJE TUJCEV 

Za tuje podjetnike, državljane tretjih držav (izven EU) poslovanje v Sloveniji po sami ustanovitvi gospodarske družbe oziroma podjetja, prinaša tudi težave v zvezi z zaposlovanjem svojega kadra, tujcev.

Ti namreč za zaposlitev in delo v Sloveniji potrebujejo delovna dovoljenja in dovoljenja za prebivanje. Zaradi zaščite domačega trga dela in varstva domače delovne sile iz političnih, socialnih in drugih razlogov je pridobivanje delovnih dovoljenj ena največjih težav za tuje podjetnike.

PRI AGADO PONUJAMO CELOVIT SERVIS TUJIM PODJETNIKOM, KI VKLJUČUJE TUDI PRIDOBITEV USTREZNIH DOVOLJENJ, SKLADNO Z ZAKONSKIMI MOŽNOSTMI.

Tujci, ki so vpisani v slovenski sodni register kot ustanovitelji, družbeniki ali člani nadzornih svetov gospodarskih družb, za opravljanje dela v tej funkciji delovnega dovoljenja ne potrebujejo, če niso hkrati zastopniki teh družb. Tujci, ki so zastopniki gospodarskih družb ali samostojni podjetniki posamezniki pa delovno dovoljenje seveda potrebujejo. Delovno dovoljenje jim omogoča, da v Sloveniji opravljajo vsa dela v okviru dejavnosti, za opravljanje katerih je registrirana družba oziroma podjetnik. Za tujce, ki so zastopniki gospodarskih družb ali samostojni podjetniki posamezniki, se običajno delovno dovoljenje izda kot osebno delovno dovoljenje, ki se izda neodvisno od stanja in razmer na trgu dela.

 

Za ostale tujce, ki naj bi bili zaposleni pri tujem podjetju mora le-to pridobiti dovoljenje za zaposlitev ali dovoljenje za delo. Problem je, ker je izdaja teh dovoljenj odvisna od razpoložljivosti domače delovne sile, torej od zasičenosti domačega trga dela.

Poleg tega morajo imeti tujci, ki so zaposleni ali opravljajo delo v Republiki Sloveniji, urejeno tudi prebivanje, to pomeni, da morajo pridobiti še dovoljenje za prebivanje. Praviloma najprej dovoljenje za začasno prebivanje, in sicer zaradi zaposlitve ali dela. To se lahko izda le, če tujec že ima delovno dovoljenje. Tujec, ki želi prebivati v Republiki Sloveniji, mora imeti veljavno potno listino, ustrezno zdravstveno zavarovanje in zadostna sredstva za preživljanje, mesečno najmanj v višini osnovnega zneska minimalnega dohodka.

 

Posebnosti in izjeme za delovna dovoljenja in dovoljenje za prebivanje veljajo za visokokvalificirano delovno silo (možnost izdaje modre karte EU), družinske člane tujcev, ki imajo ustrezna dovoljenja in druge primere.

Pokličite nas na

+386 41 616 998

ali pišite na

info@agado.si

in pomagali vam bomo urediti vse potrebno,
da boste lažje zaposlili tujca v vašem podjetju

Preverite seznam prostih delovnih mest

Področja dela

Regije

Kraji

Piškotki

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih