14
Jun

Preprečevanje izgorelosti pri delu je zdaj prednostna naloga podjetja

Izgorelost zaposlenih zaradi preobremenjenosti ali stresa je trenutno lahko ena največjih nevarnosti za vašo organizacijo. Vsako podjetje, ki ima težave s kadrom, tvega izgubo zaposlenih, ki se trudijo pokrivati delovno obremenitev, postanejo fizično in duševno izčrpani in se oddaljijo od svojega dela.

 

Zlasti na področju trženja in komunikacij opažamo, da stranke upočasnjujejo tempo zaposlovanja, tudi če so ključni položaji prazni, medtem ko čakajo, v katero smer pihajo gospodarski vetrovi. Medtem je njihov sedanji kader vse bolj preobremenjen in posamezniki pod stresom morda iščejo zaposlitev drugje.

 

Možnost zamenjave teh delavcev na tesnem zaposlovalnem trgu, kot je ta, je za delodajalce zastrašujoča naloga, še posebej, če si je podjetje prislužilo sloves težkega mesta za delo.

 

Kaj lahko storite, da preprečite izčrpanost in razdraženost zaposlenih? Tukaj je pet nasvetov, ki vam bodo pomagali preprečiti izgorelost pri delu v vaši organizaciji.

 

1. Ne odlašajte z zaposlitvijo novega člana

 

Vodje zaposlovanja pozivamo, naj nadaljujejo z iskanjem novih sodelavcev, tudi ko je težko najti talent. Čeprav pri kakovosti ne bi smeli sklepati kompromisov, razmislite o razširitvi iskanja na kandidate z velikim potencialom, ki morda niso preživeli toliko časa v vlogi.

 

Če želi vaša organizacija prenehati zaposlovati zaradi proračunov, bodite pripravljeni zagovarjati prednosti odprtih delovnih mest. Zberite in zagotovite podatke – na primer o stopnjah fluktuacije zaposlenih, odsotnosti z dela, zmanjšani produktivnosti ali povečani delovni obremenitvi – da ponazorite negativen vpliv izgorelosti na rezultat podjetja in poudarite potrebo po dodatnih virih. Kot pozitivno izpostavite dobre učinke zaposlovanja na moralo zaposlenih, večjo produktivnost, večjo kakovost dela in manjšo fluktuacijo.

 

Vedno vam lahko Skupina Agado priskoči na pomoč z iskanjem ustreznih kandidatov za vaša delovna mesta!

 

2. Ponovno ocenite vloge

 

Ali so vaši zaposleni na položajih, ki ustrezajo njihovim prednostim in interesom? Ali zagotavljate jasno opredeljene vloge in pričakovanja? Poskusite zagotoviti, da vaši delavci ne bodo razočarani pri nalogah, ki ne izkoriščajo njihovih sposobnosti najbolje.

 

Prav tako redno komunicirajte s člani svoje ekipe in imejte vse obveščene, ko se spremenijo prioritete. To je še posebej pomembno, če imate zaposlene, ki ves čas ali nekaj časa delajo na daljavo. Poleg tega poskusite svoje osebje vključiti v proces načrtovanja novih projektov in pobud, da se bodo počutili bolj vložene v uspeh teh podvigov.

 

Nazadnje si številni delodajalci prizadevajo prenoviti arhitekturo svojih delovnih mest, da bi obdržali in privabili vrhunske talente.

 

3. Bodite realni

 

Eden od zanesljivih načinov, kako zaposlene usmeriti na kratko pot do izgorelosti, je, da jih obremenite s preveč ambicioznimi ali nejasnimi nalogami. Stopite korak nazaj in si zastavite naslednja vprašanja: Ali svojim zaposlenim dodeljujem obvladljive delovne obremenitve? Ali imajo moji zaposleni vse vire in informacije, ki jih potrebujejo za opravljanje svojih dolžnosti in nalog?

 

Če ugotovite, da so odgovori »ne«, boste želeli ponovno razmisliti o svojem trenutnem pristopu in prilagoditi prednostne naloge, da bodo lahko člani vaše ekipe realno in dosledno pravočasno dokončali dobro delo.

 

4. Pokažite hvaležnost

 

Ne pozabite reči "hvala" svojim zaposlenim. To lahko pripomore k preprečevanju izgorelosti pri delu. Ponudba hvaležnosti je lahko tako preprosta, a zelo pomembna.

 

5. Poudarjajte dobro počutje

 

Spodbujajte svoje delavce, da ponovno vzpostavijo jasne meje med svojim delom in zasebnim življenjem, še posebej, če so se preselili v oddaljene ali hibridne ureditve dela. Poudarite, da želite slišati, če nekaj ne deluje, da lahko sodelujete pri rešitvi.

 

Nazadnje spodbudite člane svoje ekipe, da izkoristijo ugodnosti, ki jih nudi vaše podjetje, da bi podprli zdravje in dobro počutje zaposlenih. Povečajte ozaveščenost o teh programih in zagotovite, da imajo vsi vaši zaposleni, ne glede na to, ali delajo na daljavo ali na kraju samem, dostop do enakih ali podobnih ponudb.Deli:

Nazaj na blog

Preverite seznam prostih delovnih mest

Piškotki

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih