25
May

Heureka Group omogoča svojim zaposlenim 5 dodatnih dni letnega dopusta in trajno možnost dela na daljavo 

Ljubljana, 9. 5. 2022 Heureka Group, skupina platform za primerjavo ponudb v spletnih trgovinah v 9 državah srednje in vzhodne Evrope, kamor spada tudi največji slovenski primerjalnik Ceneje.si, je eno izmed podjetij, ki svojim zaposlenim od letošnjega maja omogoča 5 dodatnih dni letnega dopusta. Hkrati uvaja t.i. full-remote način dela, torej trajno možnost dela na daljavo, brez obvezne prisotnosti na delovnem mestu. Z ostalimi ugodnostmi, kot je recimo možnost brezplačne psihoterapije, dodatnega zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja - se Heureka Group uvršča med podjetja z najširšim naborom ugodnosti za svoje zaposlene.

 

"Volunteering Day", "B-Day" in dodatni trije "Whatever Days" dnevi 

 

Prost dan za prostovoljstvo, prost dan za rojstni dan zaposlenega (ki ga lahko izkoristi v istem mesecu) in še trije dodatni prosti dnevi za vse zaposlene (t.i. “Whatever Days”) – skupaj sestavljajo 5 dodatnih prostih dni, ki jih skupina Heureka uvaja z letošnjim majem. 

 

V sklopu enega naših temeljnih načel - wellbeinga smo se odločili, da bomo vsakemu izmed nas omogočili večjo fleksibilnost in uravnotežen življenjski slog”, pojasnjuje Lucija Cerar Godec, Head od HR Adriatics skupine Heureka in nadaljuje: „Formalna objava celotnega sklopa ugodnosti,ki  jih nudi v Sloveniji le nekaj vrhunskih tehnoloških podjetij, je pri naši ekipi naletela na pozitiven odziv in potrditev, da delamo v pravi smeri.

 

Poleg omenjenih prostih dni se imajo zaposleni v Heureka Group (Ceneje.si) priložnost osredotočati tudi na svoj lasten razvoj in izpopolnjevanje. Izkoristijo lahko t.i. “Development Days“, ki jih lahko namenijo za raznovrstna izobraževanja (webinarje, tečaje, konference in druge izobraževalne aktivnosti ter osebnostno rast), saj se zavedamo, da je konstantno nadgrajevanje naših kompetenc izrednega pomena.

 

Po raziskavi KornFerry-ja, samo četrtina podjetij (26 %) nudi dodatne proste dni. V večini primerov (74 %) so to 3 t.i. „SickDays“ dnevi.

 

Temelj sta ravnotežje in duševno zdravje 

 

V podjetju vidijo ravnovesje med delom in prostim časom ter vplivom na mentalno zdravje posameznika kot temo, ki se ji v današnjem hektičnem svetu ni mogoče izogniti, zato so seznamu ugodnosti nedavno priključili tudi sodelovanje s podjetjem Talk Through. To vsem zaposlenim nudi brezplačne psihoterapevtske usluge v regiji Adriatic, torej v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. 

 

Opažamo, da posameznik, ki mu delodajalci omogočajo več avtonomije, dela veliko učinkoviteje, je bolj kreativen, inovativen pri reševanju izzivov, močnejši in sprejet pri izražanju svojega kritičnega mišljenja. Vse to se odraža v sami klimi podjetja in hkrati višji produktivnosti“, dodaja Lucija Cerar Godec. Ugodnosti na Ceneje.si, ki je del Heureka Group, vključujejo tudi različne športne aktivnosti (badminton, joga, jadranje, smučanje), ki jih lahko brezplačno obiskujejo zaposleni, poleg teh dejavnosti pa omogočajo tudi sproščanje na brezplačnih masažah za zaposlene. 

 

Koncept dela na daljavo je pokazal vse svoje prednosti 

 

Kljub dejstvu, da so v skupini Heureka že v preteklosti nudili možnost izrednega dela od doma že pred pandemijo, so v nenadni epidemiološki situaciji izjemno hitro prilagodili celotno poslovanje trajni možnosti hibridnega dela. Vsi sestanki in predstavitve tako potekajo hibridno. 

 

S tem trendom smo opazili, da je pomembno zaposlenim nuditi možnost dela na daljavo. Zavedamo pa se, da je za gradnjo kakovostnih medsebojnih odnosov in odlične kulture podjetja koristen tudi oseben stik in kljub opciji stalnega dela na domu, vsakodnevno srečujemo velik del naših zaposlenih na delovnem mestu v prostorih podjetja. S tem namenom tudi organiziramo redne mesečne zajtrke in pomembne interne predstavitve, kjer se pogosto zberemo v večjem številu”, pojasnjuje Cerar Godčeva.Deli:

Nazaj na blog

Preverite seznam prostih delovnih mest

Piškotki

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih